Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک دهم موارد مرگ در سراسر جهان ناشی از مصرف دخانیات است اما نتیجه یک پژوهش، این نرخ را در آلمان بیشتر نشان می‌دهد و شاید محدود نبودن تبلیغات تجاری سیگار در این کشور یکی از دلایل آن باشد.

به گزارش ایسنا، نتیجه یک مطالعه علمی در سراسر دنیا نشانگر کاهش میزان مرگ و میر ناشی از مصرف سیگار است. در این مطالعه روشن شده که نرخ ۱۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳ درصد مرگ ناشی از دخانیات از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۵ میلادی یک سوم کاهش یافته است.

یک گروه کارشناسی جزئیات این تحقیق را در نشریه تخصصی لنست منتشر کرده؛ مطالعه‌ای که مبنای آن داده‌های کلان مربوط به انواع بیماری‌ها در سطح دنیاست.

محققان نتیجه گرفته‌اند که عقب‌گرد میزان مرگ و میر ناشی از دخانیات به خاطر تدابیری است که بسیاری از کشورها علیه مصرف توتون و تنباکو به جریان انداخته‌اند.

در کنار این خبر خوب، خبر بدی نیز وجود دارد. در پاره‌ای کشورهامثلا در اندونزی، بنگلادش یا فیلیپین میزان مرگ ناشی از دخانیات نه تنها کمتر نشده بلکه بالاتر هم رفته است. در روسیه هم تعداد زنان سیگاری به نسبت قبل بیشتر شده است.

بنابر گزارش دویچه‌وله، البته یک دلیل بالا رفتن آمار سیگاری‌ها، افزایش جمعیت جهان نیز هست. آمار سال ۱۹۹۰ نشان می‌داد که ۸۷۰ میلیون نفر مردم روزانه سیگار می‌کشد. این میزان در سال ۲۰۱۵ به ۹۳۳ میلیون نفر رسیده که افزایشی حدود ۷ درصد را نشان می‌دهد.

اکثر کسانی که به جمع سیگاری‌ها پیوسته‌اند، مردان هستند. تفکیک‌داده‌ها بیانگر این است که از این میزان، ۲۵ درصد مردان به طور مرتب سیگار می‌کشند در حالی که سهم زنان تنها ۵.۴ درصد است.

آلمان جزء ۱۰ کشور صدر فهرست

از هر پنج زن در آلمان، یک نفرشان سیگاری است و این رقم در مورد مردان یک نفر از چهار نفر است. طبق آمار موجود، تعداد مردان آلمانی سیگاری نسبت به ۲۵ سال گذشته، ۰.۹ درصد کمتر شده اما این کاهش نزد زنان ۰.۳ درصد است.

آلمان با دارا بودن ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار سیگاری در میان ۱۰ کشوری است که در صدر جدول قرار دارند. پژوهش مربوطه نشان می‌دهد که یک هفتم مردم این کشور در اثر پیامدهای ناشی از مصرف دخانیات می‌میرند؛ رقمی که از میانگین جهانی بیشتر است.

خطرات مصرف سیگار

نتیجه یک پژوهش جهانی که توسط کارشناسان بین‌المللی انجام گرفته نشان می‌دهد که سیگار کشیدن به طور کلی خطر مرگ و معلولیت‌ را بالا می‌برد.

یک دهم مرگ‌ومیرها در سراسر دنیا به خاطر دخانیات است. همه ساله شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در کل دنیا به خاطر مصرف دخانیات جان می‌سپارند که این رقم به معنای افزایشی ۵ درصدی ظرف ۲۵ سال است. برای همین بسیار اهمیت دارد که دولت‌ها و سازمان‌های مربوط به سلامتی عمومی، خطرات ناشی از سیگار را متذکر شوند و از ترک آن حمایت کنند.

کارشناسان معتقدند که علاج واقعه را باید قبل از وقوع کرد یعنی تلاش‌ها باید روی جلوگیری از تجربه سیگار کشیدن متمرکز شود.

پژوهشگران هم‌چنین هشدار داده‌اند که صنعت دخانیات می‌تواند در کشورهای آفریقایی بازار مصرف بیابد زیرا در این کشورها تدابیر رسمی و دولتی علیه مصرف سیگار وجود ندارد. از این گذشته، اهرم‌های قانونی یا مالی کمی در آفریقا وجود دارند تا بتوان تجارت سیگار را کنترل یا محدود کرد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۳۹۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ درصد چاه‌های آب سمنان نیازمند مرمت و بازسازی است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد بهرامی ظهر دوشنبه در جلسه مدیریت بحران آب به میزبانی سالن جلسات فرمانداری شهرستان سمنان ضمن بیان اینکه نیمی از چاه‌های آب این شهر بیش از پنج دهه قدمت دارند، ابراز داشت: پنجاه درصد این چاه‌ها به مرمت و بازسازی نیاز دارند.

وی ضمن بیان اینکه سمنان از جمله شهرهای با تنش آبی مطرح شده است، افزود: برای رفع این موضوع نیازمند همراهی دستگاه‌های متولی هستیم.

فرماندار سمنان ضمن بیان اینکه علاوه بر دستگاه‌ها مردم نیز باید در مورد مصرف زیاد آب آگاه شوند، ابراز داشت: ترویج مدیریت مصرف با اطلاع رسانی گسترده در دستور کار باید قرار گیرد.

بهرامی ضمن بیان اینکه شهروندان پر مصرف جریمه خواهند شد، تصریح کرد: علاوه بر آن قطع اشتراک آب نیز در انتظار شهروندان پر مصرف خواهد بود.

وی ضمن بیان اینکه تعدیل و مناسب سازی شبکه توزیع آب در دست اقدام قرار دارد، افزود: هدف از این اقدام بهبود آبرسانی به شهروندان است.

کد خبر 6098225

دیگر خبرها

  • این سرطان علائم اولیه ندارد، غربالگری را جدی بگیرید
  • ۶۱ درصد از نفتگاز توزیعی کردستان در بخش حمل‌ونقل مصرف می‌شود
  • از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم
  • تامین ۲.۵ تا ۳ درصد برق کشور در نیروگاه شهید مفتح
  • خطرات مصرف ویپ و پاد برای افراد
  • افزایش چشمگیر مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان
  • ۵۰ درصد چاه‌های آب سمنان نیازمند مرمت و بازسازی است
  • کشف یک میلیارد تومان دخانیات قاچاق در جنوب تهران
  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان